Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
14 NAPOS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA

14 nap az elállási jog, ami azt jelenti, hogy 14 naptári napon belül akár indoklás nélkül is visszavesszük az interneten megvásárolt terméket, ha meggondoltad magad.


A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁSRÓL

A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló  45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A vásárlónak az Elállási/Felmondási nyilatkozatát postai vagy e-mail címen van lehetősége érvényesíteni.


TERMÉK VISSZAKÜLDÉSE

Fülhallgatók, fejhallgatók esetében csak bontatlan csomagolás esetén tudjuk az elállást biztosítani higiéniai okok miatt!

 1. Töltsd le és nyomtasd ki az Elállási nyilatkozatot. 
 2. Gondosan csomagold be a terméket minden tartozékával együtt.
 3. Helyezd el a kitöltött nyilatkozatot a csomagon belül.
 4. Add át a lezárt csomagot az általad rendelt futárnak és küldd el az alábbi címre: 3532 Miskolc Andrássy Gy.út 32. (Bükk áruház I.em. FAMILY DISZKONT CENTER)

 
Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia! Az elállással érintett termék utánvétellel nem küldhető vissza, utánvételes átvételt nem áll módunkban teljesíteni. Elállás esetén követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését! Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.


Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (fülhallgatók, fejhallgatók, hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok, stb.).
 • valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben

Tehát a fogyasztót nem illeti meg az elállási jog az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza, illetve higiéniai termék (pl. CD, DVD lemez, füldugó, fülhallgató, fejhallgató, fehérnemű, arckrém vagy épp dekorkozmetikai termék esetében – ha már viselték, ki- vagy felpróbálták, használták – nincs helye elállásnak. Ez a kivételszabály magától értetődő, hiszen a bőrrel, testnedvekkel közvetlenül érintkező termékek – visszaküldés és esetleges továbbértékesítés esetén – komoly betegségek forrásai lehetnek.). Az ilyen termékek visszavétele a kereskedőtől nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel, bőrrel, vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék minősége már nem garantálható. 

Az elállási jog gyakorlása az Elállási/Felmondási nyilatkozat kíséretében futárszolgálat igénybevételével, 3532 Miskolc Andrássy Gy.út 32. (Bükk áruház I.em. FAMILY DISZKONT CENTER)
címre történő visszajuttatással lehetséges. 


Elállási nyilatkozat


TOVÁBBI HASZNOS TUDNIVALÓK, INFORMÁCIÓK

Ha a vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Elállási/Felmondási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül, a Maxdiszkont.Shop Magyarország visszatéríti a vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is.

A fentiek kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő vásárlóink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek.

 

Mik a kötelezettségek a webáruház oldaláról?

 • Részletes tájékoztatási kötelezettség az elállás feltételeiről.
 • A webáruház köteles 14 napos elállási jogot biztosítani a vásárlónak.
 • A termék árát és a hozzá kapcsolódó szállítási költséget (nem a visszaküldés költségét) vissza kell téríteni a vásárlónak az elállás bejelentésétől számított 14 napon belül. Itt fontos megjegyezni, hogy a webáruháznak visszatartási joga van. Ez azt jelenti, hogy a webáruház a termék árát és a szállítási költséget visszatarthatja mindaddig, amíg vagy a termék visszaérkezik hozzá vagy a fogyasztó kétséget kizáróan tudja bizonyítani például egy feladóvevénnyel, hogy a terméket visszaküldte a webáruháznak.

Jó tudni !

Vásárlással kapcsolatos információk

A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Üzemeltető nem vállal felelősséget. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Üzemeltető nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

- Az elektronikus visszaigazolás nem jelenti azt, hogy az eladó elfogadta a megrendelésüket és a termék leszállítására kötelezettséget vállalt. Az e-mailben küldött visszaigazolás annyit igazol, hogy a megrendelésük az eladóhoz megérkezett. Ez még nem jelenti a szerződés létrejöttét. Így adott esetben tévedésből vagy programhiba miatt visszaigazolt készlethiány esetén a kereskedő nem köteles a termék leszállítására .


- Amennyiben a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Az általunk forgalmazott termékek – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását az áruhoz mellékeljük

 • Munkanapokon 8:30-16:00 óra között vagyunk telefonon elérhetők.

 

-  Amennyiben a szállítási határidő valamilyen okból kifolyólag nem tartható, úgy a Vásárlót külön értesítjük.

Webshopunkban történt rendelésével minden Vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen Á.SZ.F.-et, illetve tisztában van a rendelés menetével.

Átvétel és csomagolás:

 • A csomagot átvételkor a kézbesítő jelenlétében vizsgálja meg és amennyiben sérülést tapasztal, kérjen jegyzőkönyvet! A szállítás során keletkezett kárral kapcsolatos reklamációját legkésőbb a kézhezvételtől számított 1 napon belül e-mail címünkre írásban jelezze felénk.
 • Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!
 • A Fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított 3 munkanapon belül érvényesíthet csereigényt, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
 • Ha a Vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: 
 • 3532 Miskolc Andrássy Gy.út 32. (Bükk áruház I.em. Family Diszkont Center)

 

 • Fotók nélkül csak bontatlan csomagolású termékeket áll módunkban visszavenni!

 

 • Ki élhet az ellállási jogával:

 

 • Az elállás jogával kizárólag azok a Vásárlók élhetek, akik a hatályos jogszabályok szerint Fogyasztónak minősülnek.

 

 • Fogyasztó az aki szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Bt., Rt., Kft., e.v. és egyéb cégforma nem minősül fogyasztónak, így nincs elállási joga sem.

Fontos tudni:

 • Az elállási jog nem biztosít többletjogokat a bolti vásárlással szemben. A 14 napos elállási jog arra hivatott, hogy a Vásárló a terméket meg tudja tekinteni és kipróbálni, úgy ahogy azt a bolti értékesítés során is meg tudná tenni. A termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt bekövetkezett értékcsökkenést a Vásárlónak meg kell térítenie a Liuyi Gold kft számára.

A Vásárló kötelezettségei elállás esetén.

 • A Vásárló köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, a Liuyi Gold kft 3532 Miskolc Andrássy Gy.út 32 (Bükk áruház I.em. Family Diszkont Center) alá .A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

 • Elállás esetén a Vásárló kötelessége a termék visszaszállításáról gondoskodni, így őt terheli a termék visszajuttatásának csomagolási és szállítási díja.
 • A Liuyi Gold Kft kizárólag a sérülésmentes, nem vagy rendeltetésszerűen használt, hiánytalan csomagolású és még újként értékesíthető termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A csomagolás sérüléséből adódó költségek a Vásárlót terhelik. A visszaszállítás során sérült vagy eltűnt áruért felelősség a Vásárlót terheli. Az áru hiányában semmilyen kötelezettség nem terhel minket.

Fogyasztó felelőssége az értékcsökkenésért:

 • A Vásárló a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
 • A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően videókamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbi félreértések elkerülése végett van szükség (pl. ha a visszaküldött termék sérült vagy hiányos volt).
 • A Vásárló az őt megillető elállási jogot tartozik rendeltetésszerűen, e jogával vissza nem élve gyakorolni. Visszaélésnek minősülő elállás esetén a Liuyi Gold Kft. mentesül a termék visszavételének és a vételár visszafizetésének kötelezettsége alól.

 • A termék visszaérkezését követő 14 napon belül a Liuyi Gold Kft. a Vásárló által megadott bankszámlaszámra visszatéríti a termék vételárát.

Garancia:

A termékekre a törvényi kötelezettség szerinti garanciát vállalunk.

A jótállás időtartama eladási ártól függően: 

 • 10 000-100 000 forintig: 1 év

 • 100 000-250 000 forintig: 2 év

 • 250 000 forint felett: 3 év.
  * Ez alól kivételt képeznek a 270/2020. (VI. 12.) Kormányrendelet , a 151/2003 (IX.22.) és a 270/2020. (VI.12.) Kormányrendelet melléklete szerint meghatározott tételek.