KONYHAKÉSEK
Tudod-e, hogy a konyhakések különböző típusai közül melyik mire való? Valaki úgy van vele, hogy elég 1-2, esetleg 3 különféle kés a háztartásban, mert nem tudja, hogy mennyi időt nyerhet, ha mindig a megfelelő kést használja. Arról nem is beszélve, hogy a munka is sokkal könnyebben megy egy speciálisan arra a bizonyos munkafolyamatra, illetve élelmiszerre kialakított vágóeszközzel.
A vágás mellett a konyhakések dolga a szeletelés és az aprítás is, amelyekhez mind eltérő technika, valamint más típus szükséges. Ezért nem árt, ha van a fiókunkban többféle változat, és mindig azt kapjuk elő, amelyik éppen a legideálisabb az adott feladathoz.
Kínálatunkban megtalálható sokféle praktikus konyhai termék, amelyeket felhasználhatsz a főzés, a sütés és az előkészítés fázisaiban. Nézz körül kiváló minőségű konyhakéseink között, és rendeld meg háztartásod legújabb konyhai eszközeit! Ezekkel gördülékenyen fog haladni a munka, mert kialakításuk rendkívül előnyös.
Miért fontos, hogy szakszerű konyhakésekkel dolgozz?
Más-más nyersanyagokból készülnek az ételek, amelyekhez különböző konyhakéseket célszerű használni. Más lesz a szeletelés, a vágás, az aprítás minősége, ha az alapanyagnak megfelelő kialakítású vágóeszközt alkalmazzuk.
A kés éle lehet sima, recés vagy hullámos – ezek is meghatározzák, hogy melyik mire használható. Emellett természetesen számít a hosszuk is, ami leginkább a mi kényelmünket szolgálja. Akinek kicsi keze van, általában jobban kedveli a kisebb késeket, mert azokat könnyebben meg tudja fogni, és a munka is egyszerűbben megy velük.
A különböző élek mire használhatók?
A sima élű konyhakések kiválóak tisztításra, hámozásra és szeletelésre. Ezeknek nagy előnye, hogy a rostok károsodása nélkül lehet velük szeletelni. A recés élű kések tökéletesen alkalmasak olyan dolgok szeletelésére, amelyeknek szilárd a héja, de puha a belseje. Ilyen például a paradicsom vagy egy szelet steak.
A hullámos élű konyhakések ugyanígy a keményebb kéreg és lágy belső tartalom vágására lettek kitalálva, de ezeket elsősorban ropogós kenyérfélék, illetve péksütemények szeleteléséhez használhatod fel.
A konyhakések 3 fajtája, amit feltétlenül szerezz be!
Rengeteg különböző típusa van a konyhakéseknek, de ha nem akarsz mindegyikből tartani otthon, 3 félét feltétlenül vegyél meg! A szakácskés, a filézőkés és a kenyérvágó kés minden konyhában nélkülözhetetlen.
A szakácskés egy sokoldalú, univerzális darab, mert gyakorlatilag bármire alkalmas, a lényeg, hogy mindig kellőképpen éles legyen. Széles a pengéje, és ívelése úgy van kialakítva, hogy mindig érje a vágódeszkát, tehát nem kell minden vágásnál felemelni.
A filézőkéssel nemcsak a halat, hanem bármilyen húst szép vékony szeletre tudsz vágni, sőt, még a zöldséget is. Ez az az eszköz, amit minden nap fogsz használni a konyhában. A kenyérvágó kés hullámos kialakítása lehetővé teszi, hogy a friss, ropogós kenyeret is szépen fel lehessen szeletelni, de az állott péksüteményhez is tökéletes. Arról nem is beszélve, hogy sült húsokhoz, szalonnához is kiválóan alkalmazható.
Még egy fontos darab
Ha sok húst fogyasztatok, szeretitek a csontos husikat, akkor a húsvágó bárd is elengedhetetlen lesz a konyhátokban. Masszív és erős a pengéje, amely elbánik az inakkal és a csontokkal is, amelyeket szét kell választani.
Ezek tehát a nélkülözhetetlen konyhakések, amelyekkel minden háztartásnak rendelkezni kell. Nézd meg választékunkat, és szerezd be a legfontosabb darabokat! Böngészd át kollekciónkat, és válaszd ki, amelyekre szükséged van! Weboldalunkon a rendelés nagyon egyszerű, a megerősítést követően néhány napon belül meg is érkezik a csomag.